新东方在线网络课堂 高考 新东方在线 > 高考 > 综合 > 正文

历年高考完型填空汇编:91年

2009-03-04 00:00:00 来源:新东方高考资料下载

 

    通读下面短文,掌握其大意,然后从41—65各题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。


  It was a cold winter's afternoon. Robert stopped for a moment as he crossed the bridge and looked down at the river below. There were hardly and 41 on the river. 42 the bridge, however, almost directly below, 43 was a small canoe(独木舟), with a boy in it. He was 44 wearing many clothes, Robert 45 . He shivered(打了个寒战)and walked on.


  46 he heard a cry. "Help!Help!" The cry 47 from the river. Robert looked down. The boy was 48 the water and his canoe was 49 away. "Help!Help!" he called again.


  Robert was a good 50. Taking off his clothes, he 51 into the river. The 52 water made him tremble all over, 53 in a few seconds he reached the 54. "Don't be afraid," he said and started to swim towards the river bank, 55 the boy with him. But at that 56 he noticed a large motor boat under the bridge. There were several people on the boat, all 57in his direction. Robert 58 to swim towards the boat.


  "Give me a hand," he shouted 59 he got near the boat.He 60 up into a row of faces. "It's funny," he thought. "Theylook so 61 . " Silently they helped the boy into the boat and 62 him in a blanket. But they did not move to 63 Robert.


  "Aren't you going to pull me 64 too?" Robert asked.


  "You!" said one of the men. Robert noticed that he was standing next to a large 65 ,"You!Why, we were making a film and you spoiled(破坏) a whole afternoon's work! You can stay in the water!"


    41. A.fish    B.boats    C.waves    D.sounds


    42. A.From    B.Towards   C.Near     D.Beyond


    43. A.there    B.it      C.where    D.that


    44. A.then    B.also     C.only     D.not


    45. A.noticed   B.saw     C.guessed   D.said


    46. A.Till then  B.Just then  C.Far away   D.From there


    47. A.happened  B.went     C.arrived   D.came


    48. A.on     B.within    C.in      D.under


    49. A.running   B.floating   C.flowing   D.pulling


    50. A.swimmer   B.guard    C.soldier   D.sportsman


    51. A.threw    B.looked    C.dived    D.turned


    52. A.deep    B.cool     C.dirty    D.cold


    53. A.but     B.so      C.and     D.or


    54. A.canoe    B.bank     C.boy     D.bridge


    55. A.pushing   B.dragging   C.holding   D.catching


    56. A.place    B.period    C.second    D.moment


    57. A.seeing   B.smiling   C.looking   D.shouting


    58. A.decided   B.went     C.agreed    D.promised


    59. A.while    B.till     C.for     D.as


    60. A.turned   B.looked    C.hurried   D.stood


    61. A.nervous   B.afraid    C.excited   D.angry


    62. A.wrapped   B.left     C.placed    D.threw


    63. A.save    B.thank    C.help     D.wrap


    64. A.on     B.out     C.away     D.off


    65. A.boat    B.blanket   C.camera    D.screen


    答案:


    41. B  42. C  43. A  44. D  45. A


    46. B  47. D  48. C  49. B  50. A


    51. C  52. D  53. A  54. C  55. B


    56. D  57. C  58. A  59. D  60. B


    61. D  62. A  63. C  64. B  65. C


    本文选自新东方乔蕾老师的博客:http://addisonqiao.blog.sohu.com/


 

高考一轮复习

高考专业选择测试

分享到:

新东方课程 高中寒假班 全部课程

高考
一轮
【语文】2019高考语文一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
【数学】2019高考数学理一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
【数学】2019高考数学文一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
【英语】2019高考英语一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
【物理】2019高考物理一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
【化学】2019高考化学一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
【生物】2019高考生物一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
【政治】2019高考政治一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
【历史】2019高考历史一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
【地理】2019高考地理一轮复习特训营(直播+录播) ¥780 免费试听
英语 【英语】8小时搞定高考英语高频词汇 ¥288 免费试听
【英语】新概念精讲精练班1册 ¥799 免费试听
【英语】新概念精讲精练班2册 ¥799 免费试听
高三
寒假班
【语文】高考语文寒假班 ¥560 免费试听
【数学】高考数学理寒假班 ¥560 免费试听
【数学】高考数学文寒假班 ¥560 免费试听
【英语】高考英语寒假班 ¥560 免费试听
【物理】高考物理寒假班 ¥560 免费试听
【化学】高考化学寒假班 ¥560 免费试听
【化学】高考生物寒假班 ¥560 免费试听
【历史】高考历史寒假班 ¥560 免费试听
【地理】高考地理寒假班 ¥560 免费试听
【政治】高考政治寒假班 ¥560 免费试听
高二
寒假班
高二语文 高二数学(理) 高二数学(文) 高二英语 高二物理 高二化学 高二生物 高二历史 高二政治 高二地理
高一
寒假班
高一语文 高一数学 高一英语 高一物理 高一化学 高一生物 高一历史 高一政治 高一地理
一对一 暑假全日制班 专项答疑 临考辅导 短板提高 强化补习 短期集训

课程试听换一换

  • 高一英语寒假提高班【一期下】

    ¥350

  • 2019高考【英语】一轮复习训练营(直播+...

    ¥780

  • 2019高考【数学理】一轮复习训练营(直...

    ¥780

  • 高一化学寒假实验班【四期下】

    ¥350

  • 高一物理寒假提高班【一期下】

    ¥350

  • 高一化学寒假提高班【一期下】

    ¥350

  • 2019高考【物理】一轮复习训练营(直播+...

    ¥780

  • 2019高考【化学】一轮复习训练营(直播+...

    ¥780

  • 高一英语寒假实验班【一期下】

    ¥350

  • 2019高考【语文】一轮复习训练营(直播+...

    ¥780

  • 高二语文寒假提高班【一期下】

    ¥350

  • 高一生物寒假提高班【一期下】

    ¥350

  • 2019高考【生物】一轮复习训练营(直播+...

    ¥780

  • 高二英语寒假实验班【一期下】

    ¥350

  • 高一英语寒假实验班【三期下】

    ¥350

相关推荐

交流 • 下载

精品课限量免费领

今日特价课

  • 2019高考一轮复习
  • 寒假课程预约
  • 暑假课程预约
  • 海军招飞
  • 空军招飞
  • 民航招飞
  • 2018分数线
  • 高中英语词汇测试
  • 双一流大学名单
  • 估分选大学

热点资讯更多>>

实用 • 工具

高考课程排行榜本周本月

高考公开课更多>>

新东方姜晓斐:2018高考志愿填报指导课 w 1时18分45秒
1 新东方姜晓斐:2018高考志愿填报指导课
新东方在线马龙解析2018全国卷1高考历史试卷 w 34分33秒
2 新东方在线马龙解析2018全国卷1高考历史试卷
新东方在线王雪解析2018全国卷1高考政治试卷 w 37分28秒
3 新东方在线王雪解析2018全国卷1高考政治试卷
新东方在线林潇解析2018全国卷1高考地理试卷 w 36分12秒
4 新东方在线林潇解析2018全国卷1高考地理试卷
新东方贡亚鹏解析2018北京高考地理试卷 w 31分19秒
5 新东方贡亚鹏解析2018北京高考地理试卷

新东方在线高考微博更多>>

推荐阅读